Muutostyöhakemus - Talohallinta Oy

Muutostyöhakemus

Asunto-osakeyhtiölaki velvoittaa, että osakkaan on ilmoitettava taloyhtiölle kunnossapitotyöstä, joka saattaa vaikuttaa rakennuksen rakenteisiin tai naapurihuoneistoihin. Ilmoitus on tehtävä kirjallisesti etukäteen ja siihen on liitettävä asianmukaiset selvitykset. Taloyhtiöllä on asunto-osakeyhtiölain 7§ mukainen oikeus valvoa osakkaiden muutostyöt niin, että ne on toteutettu hyvän rakennustavan mukaisesti sekä 3, 5, 6 ja 8 §:ssä tarkoitettuja ehtoja noudattaen. Muutostöitä suorittava osakkeenomistaja vastaa kaikista muutostöihin liittyvistä valvontakustannuksista. Lisätietoja vastuunjakautumisesta osakkaan ja taloyhtiön välillä löytyy tästä linkistä.

 

Kunnossapito- tai muutostyöstä on ilmoitettava taloyhtiölle aina, kun remontti voi vaikuttaa kiinteistön rakenteisiin, eristeisiin, akustiikkaan, rakennuksen perusjärjestelmiin, yhtiön tai toisen osakkeenomistajan kunnossapitovastuulla oleviin asioihin. Sen sijaan pienistä pintaremonteista, kuten seinien tapetoinnista tai maalauksesta ei tarvitse ilmoittaa. Esimerkiksi on ilmoitettava vesihanan, WC-istuimen tai antennipistorasian vaihtamisesta, lattiaremontista.

 

Tarkemmat ohjeistukset muutostöiden tekemiseen löytyvät taloyhtiön huoneistotieto.fi –palvelusta. Huomioittehan mahdollisten lisävakuutusten tarpeen muutostöitä tehdessä. Taloyhtiön kiinteistövakuutus ei korvaa muutostöiden yhteydessä sattuneita vahinkoja.

 

Muutostyöilmoitus tulee tehdä osakkaan toimesta sähköisesti alla olevalla lomakkeella. Muutostyöhakemuksen käsittely on osakkaalle maksullista ja käsittelymaksun tulee olla maksettu  verkkokaupassaennen kuin hakemus otetaan käsittelyyn. Käsittelymaksua ei tarvitse maksaa silloin, kun ilmoitus koskee tyyppihyväksytyn, merkiltään määritellyn hanan, wc-istuimen, pesukoneen, astianpesukoneen, liesituulettimen tai liesikuvun asentamista olemassa olevaan vesi-, viemäri-, ilmanvaihto- tai sähköjärjestelmään taloyhtiölle ilmoitetun alan ammattilaisen toimesta ja taloyhtiölle ilmoitetulla tavalla.

 

On tärkeää huomioida myös, että muutostyötä ei saa aloittaa ennen kuin siihen on saatu kirjallinen lupa tekniseltä asiantuntijalta.

 

Granlund Isännöinnin tekniset asiantuntijat valvovat, että huoneiston kunnossapito- tai muutostyö suoritetaan rakennusta ja kiinteistöä vahingoittamatta ja hyvän rakennustavan mukaisesti. 

 

Valvonnasta perimme maksut seuraavasti:

Muutostyön käsittely + luvan myöntäminen 72,40€/kpl

Kylpyhuone valvontapaketti 648€

Keittiö valvontapaketti 324€

Lattian uusinnan valvontapaketti 162€ 

Ilmalämpöpumpun asennuksen tarkastuspaketti 162€

 

Valvontapaketit samaan aikaan tehtynä:

kylpyhuone + lattia + keittiö 850€

kylpyhuone + keittiö 700€

kylpyhuone + lattia 650€

keittiö + lattia 350€

 

Huoneisto

Omistaja

Muutostyö

Mikäli muutostyöhön liittyy esitettäviä suunnitelmia tai muita asiakirjoja, voit ladata ne tähän

Liitetiedostojen suurin sallittu koko yhteensä on 16mb

Urakoitsijat

Kaikkien urakoitsijoiden (myös aliurakoitsijat) yhteystiedot on täytettävä.

Rakennusurakoitsija

Lvi-urakoitsija

Sähköurakoitsija

Vesieristyksen tekijä